Thursday, December 6, 2012

syurga cinta?

wink^^V

assalamualaikum...mari! kite post lagu jiwang2..
uh...biarla..omaigod..budak2  klasku smakin ramai yang getting married..me?
when..uh..bila la agaknye kan mr a?

ni ade lagu lame yang semakin berputar di dalam ruang mindaku..disebabkan ade sorang kawan yang suke putar lagu ni..uh..tp aku xtaw nak classified.. whether lagu sedey..sound sedey je..

Terdiam... hanya bisa diamdingin menyerang... di sekujur tubuhku
Layangkan mata menembus cahaya putih kilaunya
Meneduhkan lamunan
Masih jelas terlihat, pesona ayumu
Masih jelas terasa, getar dawai jiwamu aahhh...

[REFF 1]
Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya mimpi yang tiada pernah berakhir jua
Perlahan bawa semua tanya
Satu bersama... langkah di taman ini
Terangkai bunga tanda cinta murni adanya
Tapi kekasih pun tiada muncul hapus rinduku aahhh...

[REFF 2]
Di mana aku sedang berada mengapa sendiri
Lari telanjang tanpa seorangpun yang akan mempeduli

[REFF 3]
Terbanglah cinta sampaikan sayangku hanya bagi dia
Hanya rasa sepi meratapi malam tanpa dirinya




xoxo,
Emil

Thursday, November 29, 2012

edward vs adam mukhriz?

wink^^V

wah! jejake yg kacak! edwed si puntianak kacak yang dah super tua..mase kenal ngn bella swan tu agaknye umo dia da 100++ tahun kot..gile berpengalaman..ekekek..
wahhhh..dan..super kiut time die senyum..uhh,,,.kalaw korang rase si jecob tu yg kacak..aku xbrape gemo..sebab time dia jadik wolf..dia kan bnyak bulu..wakakakaka..


adam utk hawanya?
amelia?
utk? 
hahah!


Wednesday, November 28, 2012

dalam hati ade taman?hutan? hihik

wink^^V

hihi..lagu sweet...pasaipa bnyk lagu suwit muwit yang selalu menyapa telinga ku ini..
ekekek..everything i need..mebi sebab ade mamat kacak yang nyanyi lagu ni kot..


150 juta kali!

wink^^V
tertarik bile dengar lagu ni ulang kali  kat redio..
ape motif aku dengar lagu jiwang kan?
macam xde motif...
baik ko mengaji wahai cik emi oi...
mungkin sebab suwit kot si ainan tasnem ni nyanyi..=D
nak cakap macam suare aku mmg xlakan..=)
akhirnye,..

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua


Tuesday, November 20, 2012

save gaza

wink^^V

Salam..

semoga Allah membalas segala kekejaman yang telah dan sedang Yahudi lakhanat lakukan!

" Ya Allah,selamatkanlah saudara seagama kami di Palestin dan bebaskanlah mereka dari cengkaman zionis laknatullah.....Ya Allah,berilah kekuatan kepada saudara mara kami serta satukanlah hati-hati pemimpin negara-negara Arab dan Negara Islam yang lain untuk membantu Palestin.....Hancurkanlah Zionis Laknatullah......Amin Ya Allah...."



Sunday, October 21, 2012

rasa mcm xleh slim

wink^^V

uh...susah hati rasanya...bile tah boleh slim ni,,.
skrg ni dah mcm zombie,.zombie gmok la tapi..yela..mane taknye..
nak beli pape, tgk kandungan karbo dlm setiap makanan..oh.
sume bende bnyk karbo..tidakkkk...
rase mcm nak gile..

banyak sgt bende xleh makn,,ni tgah mengidam nak makan bubur kacang,,
hahaha,,tgh masak la beb..jap g leh makan ni..wink

Thursday, October 11, 2012

a moment to remember!

wink^^V

uh..saya da besa ;)
harini genaplah usiaku 26 tahun..OMG..
alhamdulillah masih diberi kesihatan yang tidak ternilai...oh..rasa bersyukur..pada tarikh ni..26 years back..sy klua from my mom tummy! hope to be the good caliph now, n forever :)
harini..momen indah! tapi yang bestnye..kawan2 di opis dan encik kesayangan membuat birthday party utk sy..

wah wah..tharu gilak..ingtkan xde pape..yela..xkan la every year nak sambut utk sy..sape la kite ni kan..(blushing***) thanks kepada rakan2 yang bejaye menseprisekan sy..yela..hilang time lunch..dahla sy lapo..
siap g makan samurai beger,,.pastu balik opis ade kek dan dominus pizza..
wah..uh..perasaan yang berkecelaru untuk ke tempat kerja..ingt mau mc je!
tapi xsaket =D..

alhamdulillah..
uh..azam nak kurus perlu diperkukuhkan
mebi next week will be the challenge week!oh oh..marila kita kurus..
ramai kawan2 yg wish semoga cepat kahwen..
oh..oh..oh..tu la yg sy mau..ekkeke..amacam..gatai x..

sy juge dapat cik ted kecik!
sy nak yg besaw..
tahbile leh dapat!

hihi! my nem is en ted kecik! =D

thanks tu my housemet also! hadiah suwit =D
humm..hujan!
tgk cerita julia..lelaki curang!
deym!
hate to see this..
please stay away from me...

wl,
emil






Monday, October 8, 2012

sy yang cumil (perasan+ muntah hijau)

wink^^V

erk...knape ade tajuk entry ini macam..hahak..teruknye..
tapi betulkan? cumil..sila lihat gambar dibawah,..
kalaw xpujik diri sniri sape la nak puji kite ni kan!
uh..mcm terdesak plak bunyi nye..
takpela..asal hati tenang,..
ceh..macam hati xtenang je..
sabarla..
gambar muke macam kesian dan mintak penampo =D
tapi misti xsanggup nak tampo kan..
hihik..jangan,.
mane x gemok..makan macam2..


uh..saya yang macam2 hall..
banyak hal! nothing special bout me! 
currently love to listening to lagu teman pengganti..
^^



Tuesday, October 2, 2012

mau kurus!

wink^^V

assalamualaikum...

lame xupdet blog rupenye..huh..terok naw..hape nak jadila..huhmm..menyendiri..
kang updet slalu pon bukan ade org bace luahan hatiku ini..kwang2..=D
hahhak..ade aku kesah..suke2 je..buat mnatang ni,,
ekh,,aku bz la,,bz kunun2..
haritu ade annual camp..
walaupun xbrape nak best,..yela..org baru..kene buli la..uhk..sabaw aje la..macam2 mende jadik..
berbalik kepada tajuk entry aku..mau kurus?
huh..huh..huh..
dpd dulu, sampai la skrg..tu je la azam aku,.adoiyai..
apecer ni..tahbile nak dapat bodi idaman hagaknye..uh..keciwa dengan diri seniri..keje dok mngabeskan duit je..bli tu ini..kunun leh slim..kalaw xkawal makan..hape pon xboley..hihik.


ni adalah target..kene ade target beb..kalaw x..xtawla..can i achieved this target..
sies..nak juge buat testimonial..gamba sebelum..dan gamba selepas...hahaha
lawak je,..ekh biawla..ade keinginan dah oki la..walaupon mcm seksa diri..
nasi yg aku makan 25 tahun yg lepas xboleh makan? huh..gila la...macam mane..
dah jadik darah daging tu..ade yang ketar2 badan sbb xmakan nasik..hihik..
selepas (kunun2nya aku kurus), aku leh ajar org camne pmakanan yg btul..
huh...kalaw badan da slim xyah nak sibuk la kan...



wah! dah dua kali raya di SYABAS rupanya^^

haha..masuk cerita gambar di atas..ni adalah team aku kat SYABAS..huh..en zaibo, hadi, hilmi, faizal, eva, siti, me, and bos aka en najib..pejam celik pejam celik..almost setahun 2 bulan kat sini..walaupun mcm2 yang aku pikirkan..cari keje lain..cari mcam2..uh..

tetibe rindu kat gang sime dulu! me-sapwan-amin the daddy!


what's next!




Friday, September 7, 2012

muara hati emil!

wink^^V

wah! rase nak demam..uh..dugaan beb..lame xdemam..patut la..tah2 aku bnyk dosa x..yela..
uh..hukhuk..harini lappy dah ade nyawa baru,..dah di formatkan dari segala maknenek yang jahat2 dan melambatkat kelajuan yg xbrape nak laju! uuu....menggilai lagu ni sekarang...
hahha..yela..dah tgk cite adam hawa ade lagu tu..rase cam apis nyayi kat aku je,,..
uhhh,..perasan nak mampos..(hingus meleleh pule) uuu...tisu2..
tah hape la rase ciskek aku tu..mcm xjadik je,,uwarghhhh..



Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

Korus:
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Hoo uuu..

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

[Ulang Korus]

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..



with lap,
emiL

Wednesday, September 5, 2012

muara cinta emil..hihik

wink^^V


huh..de dengar lagu baru hapis awan nano nano nano..dengan datok ct x...uh...shok...wink..dah tu je

Monday, September 3, 2012

merdeka entry!

wink^^V


proud to be Malaysian!
wohh..korang bangga?
alhamdulillah..terasa nak nyayi lagu tentera la pula..almaklumlah..
akunikan berjiwa negara,,,
hihi...tahla..aku xpaham kenapa ade manusia yg xbersyukur..pijak2 bendera..matang kah?
merdeka kah jiwa mereka,,ke mereka masih dijajah?
eniway.. pi la dok kat negara lain der!
opsss..no komen!

p/s: sy berjiwa seni

cis kek?

wink^^V

wuh..
hi..nampak tajuk x...tu adelah makanan menggemokkan badan der!!!
waaaaaa...tapi sangat la sedap sekiranya masuk kedalam ruang rongga...tekak,.dan..uh...dahsyat!
wah~~
nampak menggiurkan x..seksi..uhhhhh...
hahhaa..ni la hasil tangan ku sendiri..hihi..
sangat la mudah rupenye membuat mende alah ni..
misti lu ol xcaye wa buat seniri kan..hahah,,almaklumla,..muke ganas..mane ade mase buat2 kek ni,,main masak ke..hahah..tapi lately ni..klaw aku gugel..kompom la aku gugel resepi..
huh..da ade tanda2 kah?
tanda apa? >.<  buat muke cumil..hihik..
ala...resepi main campak2 misti la xjadik..hihi..misti la kene sukat kan..tah drpd blog siapa tah..aku pon xbrape sure...tapi time kasih la..kerana jasa anda dikenang...wah!



menurut mak n adik aku..mak: sedap gak ni emi..nnt leh buat lagi..
adik: mak, dia ni xleh kene puji..kang terus xsdp..smbil melatak ciskek kedalam mulut dia..
hampeh punye adik!
hihi..
rase macm teruja plak nak try resepi lain..
tapi bluberry mmg menusuk ke dalam kalbu,.hah tgk! cakap pasal  makanan mcm berbicara pasal ehem2...
hihik..

terasa bahagia..
tapi..badan memberat! dehm!

adam hawa

wink^^V

huh! tahun ni aku merasakan diriku sangatla super duper hampeh!
lol...mane taknye..post kat blog aku  ni leh kire doh..cinonet gile,..
hah..gile kentang punye pemalas,..uh!
bukan aku bizi mane pon..cume..tah! mau menyepi dari dunia lagha..kot..
wakakaka..

adam? who should be my adam!
hihi...tahla..perasaan yang xberape nak suke...yela....cite adam hawa ditayang kat mane..tb aku bukan full hd pon..mangkok punye estro..


xpela..xde rezeki kot..kene tgk online la gamaknye! kan!
oh..so siot...dulu bace novel.. cite real..abg erron ajiz blakon tuu..uh..dan2 abg..phuik..
hahha..

tapi..ade tapi....as usual la kan..dah name cite novell...misti la ade rase macam xlogik...
huhu...ade part yg xlogik..tapi aku ni..dengan murah hati pecaye ajela..hihikk..minah jiwang karat yg senget...
hihii...ade ke..berpisah 8 tahun..eh..xmo la cite..tgk la sniri..
bile cerita kami pula ni =D
haha..gatal..




emilpah! haha..suwit x

wink^^V

perasan lagu ini ditujukan buat diriku...huhuh
thanks aizat sbb nyayi kat saye ye awk!
hihik! penuh perasaan =D
lol..sangat suke..sambil menyayi2 kecil ^^
winkkk

Sayangku, aku pasti
Kau sebahagianku
Sayangku, aku yakin
Takdir kita bertemu

Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya

Sayangku, aku pasti
Takdir kita bertemu
Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah

Biarkan semua berlalu
All i know i always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya

Selama-lamanya
Selamanya

Tuesday, August 7, 2012

^^

wink^^V


hi..harini ade post somethg kat instagram...rase macm nak post kat sini juge.,,sebabny aku kan gile post..blakkk...


knape bangku tu kosong?

Monday, August 6, 2012

shoping raye!

wink^^V

Part 1 ;

salam..hi hi...
uh..dah shopping x...uh..biasela..time2 nak raye mmg shok klaw shopping...
tapi penat weyh! lu oll xpenat ke^^
pas soping2..buke lagi..uh,..kenyang! hah..mane nak kurus..asik melantak aje!
semakin menggemok!!!! ade ke..org puase suwa longga ke..ini idak..
adoi..acaner nak raye ni..takot baju raya yang ditempah xmuat beb! dushh(T___T)
amacam? xsabo nak balik raye? sabo2 je la..ilekk..xlari de kampung halaman,..

wah~~ gadis sumil bersama makanannya~~

untuk yang xbanyak ongkos macam wa ni..kite shoping ala kadar je..jgn g bli mcm2,..
huh..xde org tanye la..eh, ko pakai brend ape shawl..
errr..kalaw wa, kompom la wa jawab...kedai hape tah kat jalan TAR...hahah,..xdenye..

uh..berjalan di SOGO..dah macam pasa malam..erk, ape kata nama lain ea..tempat gesel2? tempat beg longgok? tempat kasut longgok dan mahal? hahah,..(ceh..padahal xmampu nak bli)




mari  membuang duit di sogo~~ zinggg $$$$
Baik la shopping awal2..macam mak wa slalu buat dulu..kami slalu beli barang mcm nak skolah ke, nak raya ke, mak wa dah prepare sebulan awl..xde la bulan pose nak kene kuwa juge,..penat dowh!..
baik relex kat umah..xpon kuwa just nak cuci mate...bukan gesel2..duduk dlam jem..hahha..

Part2 :

dah tinggal berapa hari je yang available for this Ramdhan,..uh..lets keep pray for the lailatul qadar nite..
every one get the fair chance from HIM for it.. Marila kite mengimarahkan malam2 terakhir di bulan ramadhan ni,..insyaAllah ^^


pesanan penaja : marilah menambahkan ibadat dibulan yg mulia ini,..
jangan terlalu mengagung2 kan dunia =D akhirat kekal abadi ^^ hoyeh!


Friday, August 3, 2012

bersyukur..

wink^^V

assalamualaikum...hi hi..amacam? ending dejavu yang macam hampeh kan! uh..sape tah yang vote utk bazli...
i want ammar to be the hero la^^ tapi tu la kan..nasib ade buat dua ending..kira ape yang aku rase tu sebnarnya berlaku..hihikk..dapat gak tengok ending nadira dengan ammar! yey!..jodoh itu sudah tertulis untuk hambaNYA..walaubgaimana kuat macm gam gajah pon sayang manusia kepada manusia..kalaw DIA dah merancang untuk mengambil nyawa manusia...kita tiada daya menahan ape2..ujian..dan dugaan..
kite manusia ni hanya merancang..DIA pun merancang..sesungguhnya tiada perancangan sehebat perancanganNYA...ceh..mcm mengarut sket ea,..hihi..biasela..mood berjiwang..uh pasni da xde cite jiwang nak layan =D
wakakaka...

harini dah bape ramadhan? 14? 15? sesungguhnya kita dalam kerugian..huh,..bnyk bende lagi xdapat buat..dan xbuat..hadoiyai..

korang ade impian x? dah cube kejar x?
huh..impian nak slim tah bila nak tercapai hagaknye! hoho..
tu mcm jadik impian haje la..tahbile nak jadik kenyataan...


uh..ending yang sedey...pergi semasa malam pertama mereka!
uwaa...

ketika waktu..mendatangkan cinta...
aku putuskan...
memilih dirimu..setitik rasa itu,
menitis dan semakin parah...
bisa ku rasa getar jantungmu..
mencintaimu...apa lagi aku..
jadikanlah diriku..pilihan terakhirmu..


Wednesday, July 25, 2012

alhamdulilah..

wink^^V

hi hi..amacam..puase..jgn nak lemah gemalai je! puase btul2..huh.
lebih kepada diri sendiri je tu...
sok ade bende penting dlm hidup aku..
harap2 aku boleh mengatasi perkara berikut..

alhamdulillah dah 4 hari berlalu,..sies..mase berlalu dengan cepat,...uh..terasa dengan cepatnya ramadhan nak meninggalkan kite...oh..masih banyak pahala yang belum dikumpul...
lemak asik terkumpul je..kunun nak slim..ceh...niat da terpesong..
puase ni sebenawnya buat kite insaf...ni baru separuh hari..i mean siang je kite puase...
pastu buka bantai segala makanan..
kalw kite pikir..ramai orang somalia yang xde makanan..orang2 miskin...
at least kite leh feel apa yang orang2 miskin yg xmampu nak beli juadah buka posa yg
mahal!

sekarang makanan kan mahal..uh..kepada peniaga2..jgnla nak menangguk air di bulan ramadhan ni,..
uh..kalw dia jual makanan semalam..mmg jahat tahap dewa dewi la tu..tau nak untong je..
kang ade yang tercirit..hikhik..

~~  alhamdulillah...masih merasa...diberi peluang menikmati puasa..bulan ramadhan..
k la nak g taraweh! yok! kang xde tempat!

Monday, July 16, 2012

Pulau Mahsuri!

wink^^V

percutian yg xde la gempak sangt..org lain g oversea..aku g sea aje la...hehe..walupun kesibukan dihanyut kehidupan kota, xlupe untuk merehatkan jiwa dan raga...
nah..xde plak gamba org berbogel kat blakang sane! uh..rugi btull...
tapi mase kat pantai cenang tu, aku tercengang,,,
sebab...ade lelaki yang sapu pasir body to body  - men to men - hahah
aku sies mcm.what da ermmm...

 emil n ain
2 gadis + 1 bini org =D



xde la raga sangat,,,tapi uh..menghabeskan duit yg xbrape nak banyak! huh!..
banyak sangat cite mase kat sana..
huh
malas nak cite lebey..yang penting dan yang paling aku geram...
xdapat naik cable car...
mandi laut,,huh..mcam2 yg xdan..bukan sbb pe..ade la poblem yg xdapat nak dielakkan...
tapi as for the journey...bnyk iktibar yang boleh diambil...ambil yg jernih...buang yg keruh,,

hah..aku da semakin tidak pandai bermadah..
dulu every single cerite nak aku tulis..huh..ni cite 4 hari 3 mlm kot..xhabis nak cite,..
yang paling aku ingt...makan laksa hari2..laksa kaw la..beli coklat..pinggan mangkok,
uh.minyak gamat, minyak xx, minyak yy, minyak masak...hahah...
tahpape je..

kecik je langkawi..

airpot - pekan kuah - homestay - dataran lang - island hoping - pulau beras basah - pulau singa besar - pulau dayang bunting - mandi manda - air terjun telaga tujuh - beras terbakar - coklat - idaman suri - haji ismail grup - kain batik, kain pelikat..=D - lcct - nai bus- balik pj - habes!
da siap..pandai2 la gune penyambung ayat buat cerita seniri,..hihik..



ni bilik aku mase kat sane! beso kan! 

huh,,len kali je la sambung =D
gile xde mood,,mcm pempuan


Bregards, 
emiL 

Wednesday, July 4, 2012

mael lambong^^

wink^^V

haha..nak promote cite tempatan ke haku ni..ko ade..
at least cerita ni boleh la layan..dpd cite bangang yang lain..
urmmm...dibelanje kakakku berwayang cite ni..hahah..lawak gak
walaupun mamat sebelah ni kaki ade bau!
deymm..dah! tu je...sume oki je..cume pasal mamat busuk sblh ni..
pui!


Monday, July 2, 2012

sabar!

wink^^V


salam dari kejauhan...
saya yg kini berada nun jauh diperantauan..
hihik..rindu mak..
ceh,,..gaye cite macam dok kat brisbane je...


korang taw x dalam solat ade tu'maninah?

Tuma’ninah adalah sebagai salah satu rukun shalat diantara rukun shalat yang lainnya.Tuma’ninah juga sebagai sarana mencapai tingkat kesempurnaan shalat guna membangkitkan kesadaran diri, bahwa anda sedang berhadapan dengan Zat Yang Maha Kuasa

Tumaninah dapat dicapai dengan cara rileks dan tidak tergesa gesa dalam melaksanakan gerakan shalat pikiran hanya terpokus pada apa yang sedang dfikerjakanya, Usahakan tubuh anda tidak tegang.


dah g kaji cepat..

Wednesday, June 27, 2012

berjalan jalan ke?

wink^^V

kl->ipoh->tambun->lost wel->simpangpulai->cameron (xsejuk)

last friday nite until sunday..weekend!..telah bercuti bersama kakak dan kawan2 kakak sy dan tahla..dengan taxde $$ yang banyak ade hati nak g jalan..naseb bek ade banker..hihik..uh..acaner nak story ni ea..uh..bnyk part,..misti la nak cite yang best2 je kan.. evendoh xbrape nak best..hahah..


los wel of tambun ni quite bowring la..ahha..nak dijadikkan cerita yang macam best tapi xbest..hahah..kami tunggu @ bukakan pintu wet wel tu..hihik..=D
jumpe org bulu2..pakai swimming suit...hahah..aweks seksi2,,
awek seksi pakai short wane merah! wah..takmo aku pakai camtu..malu je kat public!


before enter wet punye activities, kami main yg kering2 la..tapi memeningkan kot..uh..
ectually, buaian yang agak memeningkan ni konfom2 la aku xnaik..so, amik kan gambaw je la..hihik..
aku naik mende yg macam kapal tu..huh..habes suara menjerit..huh..
aktiviti lain kat dalam? uh,,malas nak jalan2..naik train..tgk binatang2..tgk tiger show..
bukan tiger show yg bukak2 baju tu..ni tiger feed show...mandi air panas..uh..shok..main pelampung...
lepak atas kusi ala2 kat beach =D

ni la nurse dan kawan nurse =) 
masuk lost wel ni main air sampai kembang ^^
melepaskan gian berenang..uhuhhh..syokk.. ni nak cite pasal toilet yg shok =D
toilet kat sane open..huhu..pintu ade..tapi yg belah belakang tu xde dinding..dinding pokok2..kire leh tinjaw orang sebelah la..=P  lu all nak tinjaw ke,,ahhaha
mau ke...kire konsep toilet kat sane mesra alam la,,sambil mandi leh tgk pokok2..



Beri-beri..red in colour!
makan strawberry coklet..sdap..sory xbawak balik..xsdap pon..hahha..



kebun tea! cameron bharat tea...


strawberry sebelum masuk kedalam mulutku!
huh...makan xbasoh xpeke ha?
whew...kire halalla..kat cameron banyk borong sayo...utk mak!
jambu,..buah..dan bantal!



ni la cik emil yang ala2 sumil..


macam banyak je cerita...pasal macam2..haha..tapi xtaw nak elaborate acaner..
woyehh..bye!



Tuesday, June 26, 2012

rescuing your soul!

wink^^V

hahah..ade x cara nak rescue my soul..hahah..taw xnape?
fall in luv easi misily to this song^^ ni version yg mcm suwit muwit gituu,,,
uh...eniwei lagu ni xheavy sgt kot..so layan hajela..

fly away so high!
i thout only held high our pride..
hihhi..actually we must fly away..tp ade boundary..ingt, we still have Allah dan Islam.





br,
emiL

Thursday, June 21, 2012

sabar itu indah ^^

wink^^

salam!lately ni rajin menaip...nak cite pasal diri sendiri kang orang cakap aku ni gile meroyan..asik nak story pasal mysef je! hahak =D

eniwei..ni ade bende menarik nak dishare XD

Sabar itu indah...sesungguhnya sabar itu adalah sifat mahmudah,,,ade satu ayat yang menarik hatiku..jantung berdetak detak...ceh..kalaw xberdetak tu pahal plak..dah xde la jawabnye..hihi,,

Sabarlah dalam bersabar,,uh..boleh paham x?
nak sabar tu kite kene sabar..sabar tu macam mane ek..macam matahari nak naik dari timur ke barat,,macam kite nak besar dpd kecik sampai ke besaw,..macam pokok yg ditanam dari benih yang akan membesar -> ranting ->daun..sume tu konsep sabar,,nabi pon ade cakap sabar tu separuh dpd iman..uh..senang je kite nak dapat rahmat DIA kan..

zaman sekarang ni kene uji sikit...dapat job scope lain drpd yg di study dulu memberontak..tu semua adalah ujian beb,..zaman nabi dulu kalaw kite rajin bace ke,,google ke..mereke berperang..perang..ye perang...lagi taff nak sebarkan islam...tapi ade ke memberontak..jauhi la sifat mazmumah...uh..ini lebih kepada peringatan kepada diri sendiri..

dan solat itu laksana sinar rembulan, sedekah itu bukti keimanan...sedangkan sabar itu laksana sinar mentari..hah..meremang bulu roma membacanya..=) sabar itu ganjarannya syurga..
hah...dah macam ustazah x i ni..hihi...ni ade la bacaan yg dah lame aku beli..tapi baru ni nak bace,,majalah islamik beb..ape ingt aku taw bace novel chenta je ke..hihi..alhamdulillah..semoga aku terus istiqamah menjadi hamba yg sentiasa mengingati agama dan mati..

tadi de baca paper..ape tah nama paper tu..pasal israk dan mikraj..
u all taw x ape yg jadi mase israk dan mikraj tu...uh..bace macam nak menitis air mata..betapa beruntungnya jadi umat Nabi Muhammad S.A.W...subhanallah..bagaimana Baginda merayu untuk kita hanya solat 5x sehari..bayangkan 5x pun ade yg tinggal..drpd 50 solat..tanggungjawab kita hanya 5x aje..adui..marila kita ingat mengingati..sesungguhnya janji ALLAH adalah syurga..=D

sesungguhnya yg baik itu dari Allah...yg buruk itu dari sy,,.hamba yg hina..





Wednesday, June 20, 2012

dejavu di gunung kinabalu =D

wink^^V

wah! layan beb..tahla..aku ni berjiwa hape agaknye ea,,jiwang mungkin..apepon aku bersyukur dikurniakan perasaan yang best..hah..perasaan hape kah..ade ler...sekarang asik menonton cerita tajuk yang aku tulis tu la! wah!!!dalam cite tu ade lagu butterfly..hihik..jiwang! suwit..sumil....wah..nampaknye mamat nsem ni mmg best la blakon =D hah..biawla..nak tgk ke..nak layan ke..ade sy kesah..

ade macam cite novel gak cite ni..pasal si nadira lakonan tiz yang mendpat jantung dpd kekasih hati dewa cinta mamat ammar aka akasyah gigit2 cuping telinga ni..hihi..kire kalaw jumpe..jantung dia bedebaw smcam la..ceh..ade ke in real life this kinda story..am not really percaya..even aku gelak2 tgk cite ni..(phew,..minum susu coklat) aku yg bedebar..ahhahaha...

gmbr di copy from en google!


harini 30 rejab...alhamdulillah...dikurniakan kederat nak berpuasa..huh..sesungguhnya sabar itu indah...
hadei agak adik aku pesan x dekat mak..aku just wassap je dia,.aku pon ingt malam tadi,,dah tengah malam..kang tgh2 malam call mak ade dia speaking ngn aku kang..hihi..rindu mak =D

wah..lega..borang cuti dah submit...bile tah cuti kat kampeni aku leh pakai on9..hahah..jimat kertas weyh,..
pagi tadi kot..aku dgr kat radio sinar..ade tajuk pasal ikot orang..korang suke ke ikot2 orang? ler,,,macam macam beb..aku contohnya banyak dipengaruhi oleh kakak ku,..ape je dia ade mesti aku nak tiru..baru2 ni aku g beli pewangi bilik yg sembur auto tu sbb tgk kat bilik dia ade...ahahha..tahpape je perangai aku ni..
save duit nak kahwen lagi bagus...erkk...biala..dah mmg boleh kawen..OMG..umur aku dah 25 tahun 8 bulan..another 4 month aku officially 26th..oh..oh..tidak kusangka..tahpape je aku story kan..macm budak2,,hampehla..burpp...masih terasa nasik goreng yg lazat xlazat sangatla..hihi..aku ni kan sempoi...campak ayam sikit..lobak sket..taraaa...berbuka la...

tadi my sis just giv a call...ajak g jenjalan..then aku decide aku akan ikot!!!! yey! ape ke tidaknye..fully sponsored...kadang2 aku rase aku ni macam mata duitan pon ade juge,,hahaha..pantang kene offer sume aku sambar especially dpd akak aku la,,xde la sume org aku sapu je..huh..

sekarang aku ade bnyk sangat bahan bacaan..oh oh..bile nak dihabeskan agaknye..
banyak beb..waiting list sume...

sunan musafir pon same!

Br,

EMiL




Monday, June 18, 2012

phew phew..

wink^^V

wuhu...assalamualaikum...yeay! dah lama xbjumpa..rindu rasa hati...ingin ku bertemu dengan mu,,,uwa...amacam..my BM improve x..hihik..now kan aku keje asik kene wat report then kene present... so far even org cakap ayat aku macam K**** ke..hape ke..aku rase macam improve beb^^

Beb? macam ganas ke cakap beb..tah..dulu la..aku blaja cakap mende tu dpd seorang kawan yg dikenali semasa memanjat gunung...gunung yg banyak pacat! gunung bubu..tah rase cambest je sembang pakai beb beb..hikhik..tu selingan je..ade bende lagi serius yang hendak ku utara ke selatan kan..hah!

ape kemende? xde hape la =D
malu nak cerita..rindu sama mak ayah! biawla..ade aku kesah..wiken yang lepas pergi berjalan bersama kakak ku sampai nak tercabut kaki ku...uhhh...semua kedai g ukur luas...hahhaa...tengok kain la..hape lagi..nanti nak raye senang..wink2..last2 beli sepasang je..padahal plan nak beli 2 pasang...khabarnya kakak ku pergi lagi ke masjid india...untuk membeli kain yang telah di aim semalam...hahah...smalam apesal xbeli...jgn ditanya,..dah jalan jauh kot..nak patah balik..perghh..kang ade yang merana saket kaki..hihik..siap ke semua house...tgk barang kawen...amek berkat ke...hahaha...tahpape kot! 2-2 orang ini blum mau kawen lagi...dushh...semua kedai kain..bang ni bape..bang ni bape..hahha..

la la la..
hah..penat mengemas bilik yg besaw kurasakan...hah
dah malas la nak story!

sambung esok..ye ke..ahhaha!

Monday, June 11, 2012

madagascar 3

wink^^V


nah! sila tonton cerita ini..shok! boleh gelak2..
klako =D
gelak guling2,,boleh dengaw budak2 nanges,,budak2 gelak,,,sume ade..
gile seh...hebat gilak...even tak berape nak logik..sure rase kene tipu je..tapi ape nak buat..
hahak! lawakla..hihik..ade ke kene pakai conditioner utk masuk dalam gelung...gune minyak zaitun terbakar!
xpaham? ade aku kesah! kisah alex dan rakan2 yg ditinggalkan si penguin ke monte carlo..so mereke berempat berenang...ye ke,,,mcm xlogik je...xkecut plak diorang tu...siap pakai alat nak snorkelling =D

wink2...

dalam tu ade polis aka iron lady..hebat sey dia ni..hihik..body tiptop..
wuhuu..sure ade yg lap air luir..
klaka la cite ni..sape nak lupekan kekasih hati ka..aku shorkan korang tgk cite ni...
jgn tgk cite bunuh2..
kang ade plak yg xxx
huh..mintak simpang!

harini aku xberape nak sabaw,..
tapi ingat...when we respect others, sure u will get the respect back! but if u don't get..
so the one that not respect u go watch out! jumpe kat parking kerete..
sakit hatii! (gaya org kat spontan) 
haha

ingat..roda berputar...kalaw xberputar tu kepale ko!
geram je haku =D

dah! malas da =)
bye!

iklan gg

wink^^V

ko ade? gg mcm kami yang bersinar?
haha..xde sudah..jgn nak banyak komen!
wuhuuu...


tetibe teringat lagu najwa latip..senyummu menawan...menawan...kau buat hatiku tertawan..hahha..
rase macam menawan je senyuman kami...
ah..pedulikan aje badan ku yg agak bambam itu...
nampak dpd jauh kurus la juge..hihik..
huh...gamba mase tarik napas...yela..mane bleh nampak gumok sbelah pngantin..
amik berkat ni...

uh..rase bersalah yang teramat sebab retired dpd jadik pengapit...
uh..fyi, bukan hape...aku teramatla malu..badan da macam tong drum!
malu la nak jadik pengapit,,,.datang makan jela..(^^)V
sori ain!

sume asik tny nape xjadik pengapit je!
ohh...jgnla,,saya amatlah terasa segan..maluuu...
mau sorok muke bawah meje je,,=D
sies..sangat malu..dah! tu je..
nak gamba lain?
nantikan episod seterusnya...



Saturday, June 9, 2012

sweet memory!

wink^^V

salam beb! xjawab dose..ha..wat pe tu...
hihi..lame xmngarut...meluah perasaan...perasan...menjiwang,,,mencarut..
dan bermacam-macam lagi di ruang kegemaran,,cehhh..ayat nak poyo...
huh...ade aku kesah..

hidup mesti diteruskan,,pe pun yang berlaku...it was takdir...
jangan asik salahkan takdir,,kasih sayang dicipta...bukan datang bergolek,,
weh weh,,hape tah...

ni nak story pasal my best friend wedding...
thanks to Allah,,semuanya dah berlaku..
after all yang berlaku,,
hope Ain sentiasa jadik wife yang terbaik..
insyAllah...anggap semua yang berlaku tu adalah dugaan..
semoga berjaya menempuh alam rumah tangga...
wah! the best part...dormmate di SMTJ, ila, ain, yana, aku,,,,
hanya aku je yg berjaya mempertahankan status bujang trang tang tang..wuhu ^^
padahal xde sape yg nak...
hihik...

cik emil vs pn ain


tadaa...ni la pic before she went for nikah..
uh...after kerol perform the aku terima nikahnya..bla bla...
ade la satu mende berlaku...hahah..klaka..
dengan pengantin yg mcm xmalu2..nurain..hhahaha..
eniwei aku doa korang live happy ever after...

huh..lupe bgtaw...that sanding day!
adibah n ajib datang,....so, aku aka emil aka pengapit yang busan menunggu ain dimekapkan, 
aku telah makan dahulu bersama mereka,,,
siap sembang2,.keje mane la,hape la bile kawen la,..itu la ini la..
hahaha...dah nak abes nasik aku ni...terdengar bunyik kompang..whewww...
then aku tny pada adibah! tu bunyik kompang pengantin lelaki ka??
iye la...knp..ko jadik pengapit ke...
iyeeeee...
berlari basoh tangan...nampak ain da kuwa umah da,,,pngapit dia shok makan..hahah!
bengong..
tahpape,,,malu2...
tp buat slambe je...almaklumlah lepas makan...tahtah ade cili ke kat gg..
deymm...aku xpk ape dah..nak jalan tu..kipas xde...kene payungkan la,,..haahah...sies first time..
hahaha..
sory ye ain...
tp sies..xleh tahan sedey pas dia kene nikah..aku da xde kawan bujang ain...huhuhu..


ingat..kebahagian xdtg bergolek! ia dicipta melalui kasih dan sayang..
percaya "trust"
dan cinta kepada Allah..

bR, emiL



Thursday, May 24, 2012

sofia issabella ^^

wink^^V

mau anak nama macam ni la

perkahwinan

wink^^

alhamdulillah...masih berpeluang menaip ^^
marila kite bersyukur ke hadrat illahi..~~

insyaAllah..26hb 2012 ni akan tamatlah zaman bujang..
tapi bukan saya! kawan saya..nurain..
lame beb..kawan ngn dia..since kat teknik lagi,,,
kami ni la geng berdua..hahaha..
xramai geng!

semoga sahabat aku berdua ni bahagia hendaknye^^

huh..aku plak yang berdebar..
haha..bukan hape,,aku la yg kene jadik pengapit.,.
seram yuuu,...dushh..
mane penah aku pegang jawatan sebegitu rupa..ahahah
aduiyai..dahla body xbrape nak gmok..xbrape nak slim..huh..
segan sebenawnye...takut trauma je..

setahun yang lepas dia engaged..
now dia dah otw to married!


last week ade jumpe aril, dia ckp sape yg jadik pngapit akan cpt kawen..
uwaaa..may Allah bless me...
bio la cepat sket jodoh =D
ahhahah..amacam..gatal x?
rase nak call mak ayah...
xde ke org yg pinang emil ni..
wuuuu..

wah! takottt....

Thursday, May 17, 2012

gendang gendut ^^

wink^^V

hihi..gendang gendut..haha..makin gendut la aku ni ha!
adui...makan nasik lemak hari ni..tah macam mane da planning diet aku  ni..no wey!
bile agaknye nak dapat bodi idaman...uh..menci menci..
rase dia macam mane nasik lemak tu??? macam mane ea nak describe?
macam menyanyikan lagu awie ngn ziana zen kot..hahha..senja nan merah...
hihik..ko ade >.<


korang da lame idup? dah suku abad da aku ni..huh...no wey..
banyak rahsia aku ni...baju xmuat..baju baju aku da kecut...hahaha...bukan aku yang bam2 kah! nak pecah lagi satu rahsia..weh..korang senangke nak ckp syg, chenta, rindu? pada seseorang?
susa beb aku ni...aku da la muke macam xde perasaan je,,ahha..ala..macam mase jumpe mawi ke, amy sech ke..korang ingt leh ke cakap "awk, sy suke awak..ehem ehem," mmg xla kan..macam mase aku jumpe ramlee awg murshid...rase macam jumpe laksmana sunan je beb..xterkata,,,,hihi..hah..rase nak ajak awie karoks je..

paham ke ni..buat2 paham suda ^^

okeh dah! 


Monday, May 14, 2012

pecinta novel

wink^^V

hihi...nahhh!!!
berapa lama mau uplod da~~

Lokasi : PWTC yang amat sesak..uh..takotnye..gile ramai manusia...macam mane kat padang mahsyar nanti ek? uhuhu...meremang bulu roma ku...tegak berdiri..
Tarikh : 1 Mei haritu
Transport : kami berdua menaiki asmara aidil yang berwarna owen tu menuju ke kota kuala lumpur yang gagah berhutankan besi dan konkrit...wahahaha..

aidil - me emil - ramlee awang murshid-
bertahun aku membaca novel tulisan brader ni..hahhak..
sume best2...ekh..tolong ea...kite bukan cakap lebey je,,kite mmg kumpul novel dia..
huh..malas nak cite je,..hihik..
kang orang cakap blagak pule..
hampir 2 years dduk di keyel..
finally..aku berjumpe juge dengan jejaka yang membuat aku terpikirkan sang laksmana sunan..
ahahha,,,perasan gile,,


dua orang gadis sunti ni daripada xbeli novel sanggup kau queue untuk membeli novel..
wah...kami berdua memang sumil...ahaha
gile hape tah..buku pon terbalik..
eniwei aku mcm nampak gmoks pule dalam pix ni...deym..
uh..banyak novel yang menjadik kesayangan aku yang ditulis oleh brader ni...wah...gile teruje...
rase nak pinjam otak dia jap...nak scan...hape tah yang ade dalam otak dia agaknye,..hihi..
i wish i can,..tp xbley!


malam tu tdo mimpi indah beb..dapat sign him..
ahahah..

lupe nak bagitaw,,ectually that night before, ade girls night,,,xde la night sangat,,,
hahah...yela lame xjumpe..almaklumlah semua orang bizi...aku je yg xbizi.. ni ade cik shaja 
cik shaza yg kuat makan..tp badan kicik!

aidil! bile nak mari sini lagi demo..

p/s : aidil yati ni single lagi..sape yg berminat marile..hahah..hantar resume..hihik

l.o.v.e
emil

kemahuan ^^

wink^^

alhamdulillah...syukur...hihi..ala2 islamik x sy ni...
banyak bende dalam hati ni yang membuak2 macam air nak keluar dpd kepala paip..ahak*..
tapi xtaw macam mana nak share,,
huh...sies bnyak bende,,macam2 mende dalam minda...
dalam ruang waktu,,ahak,..cait...tahpape,,bajet jiwang la aku..bluekk..
tapi bukan benda jiwang la,,,adala..hal xberapa nak peribadi..hihi..hah
nantila!

:P

Thursday, April 26, 2012

rindu

wink^^V

uh...gile rindu nak mampos...mau blogging,,...
kembalilah lappy...kembalilah...

Sunday, April 1, 2012

cinta pertama ^_____^

wink^^V

assalamualaikum...huh..
mencari cinta pertama?
adui..malas aku nak comment lebeh2..hihiks..

nak komen pasal 7 petala cinta..uh...tertitis setitis air mate,..uh..
sedey la kunun...ape ingt sy ni xjiwang ke..
cerita yang mengisahkan seorang lelaki yang jahat then dia bertaubat ke jalan Allah...
dan menerima ujian ke atas dirinya..
uh..sesungguhnya masa depan seseorang itu adalah hak DIA..
Alhamdulillah...
sesungguhnya wanita yang baik itu untuk lelaki yang baik ^^
janji ALLAH itu pasti..


kagum gila dengan orang yang auratnya hanya untuk sang suami..
aku masih jauh kearah itu rasanya,,,
uh..terasa diri ini sangat kerdil di sisi tuhan 
huh..hidup yang sepatutnya diabadikan kepada NYA
kadang2 lalai dengan dunia yang sementara (T___T)


p/s: Janji ALLAH itu pasti ye^^
teringat mak ayah 


Saturday, March 24, 2012

sy si budak bermasalah^^ haha

wink^^V

masalah hape?

masalah berat badan jangan cakapla tu da kompom...

masalah jiwe? sape yang xde masalah jiwe beb...
aku rase almost sume orang got that problem kan^^
tahla...lately ni aku pon xpaham dengan perangai aku yang kunun2nye sensitif..
ceh...cakap sket pon xbley...sendiri je rase btul..tah2 orang lain rase salah je kan..
ye la..kite mane taw kalaw kite buat masalah kan...
lagi2 girls...suke buat keputusan sendiri,,,
tahla..kadang2 aku cakap..kalaw kite suke some1 tu, kite kene accept dia as dia la kan..
xyah nak ubah2..
tapi kadang2 misti kite nak dia jadi ape yang kite nak kan?
ahahhaha...

ape la yang aku mengarutkan ini kan...ngahahhaha..
sabaw ajela....
saya mahu setia,....
ceh..da macam tajuk lagu plak...
apeda,,,aku ingt nak buat lagu la..ahak..

sendiri pon masih xperfect tapi nak kan orang lain perfect...
tapi tu la human kan! 
sorry to say,
aku nak yang perfect even though aku ni macam tahpape.,.
contohnye? nak tahu?
lelaki yang boleh bimbing aku ke jalan Allah...
imam kepada saya...ketua keluarga yang baik...
hah,..tgk tu lah contohnye...ape boleh buat beb..tula aku..
tapi kenape lelaki a.k.a suami >.<
biase la..da umor2 macam ni da gatai mau menikah...hahahah
bengong...ni kalaw mak aku bace ni ade ke bebel ni,,,
ade ke anak dara macam ni...
adui..xmacam gadis2 zaman dulu...
huh..taw2 da kene pinang aje...ni kalaw mak aku kol, 
aku mst tny...mak, ade org datang pinang amy x...hahhaha
bengong punye budak,..sabaw hajela..


Wednesday, March 21, 2012

ke genting lagi^^

wink^^V

the three stooges^^
uh...abg n adik n emil..
perjalanan ke genting bersama adik beradik n akak ipaw,.
huh..amat penat...deymm


ni sy bersama Adik sy!
ahaha...adik sy memang tinggi kan..

nak taw cite pasal genting?
huh..malas la nak pikir ^^

Tuesday, March 13, 2012

saya diperhatikan! ^^

wink^^V

hihi...hi..assalamualaikum...
amacam..gembire x? heh..bahagia? huhu...takot dow..
lately ni hidup dengan heppi je...
biawla...orang leh cakap pe je pasal kite kan...ofkosla...


sbb aku pon cakap pasal orang..deym...hahahah...
dah terkene atas hidung sendiri...tapi..terukke...xteruk sgt kan kalaw kutuk orang...hehehe...
ampun pak... bukan nak ckp pe la kan...
aku baru taw aku ni quite femes la juge di opis..huhuh..
deym femes la..hahah
tu maknenye ade orang yang amik berat pasal aku kan...
huhu^^

heh,,gua malas nak gadow la...
ape celup tok!


kepade semua yang sibuk nak ambik tahu..bagus! 
dan tahniah,..tapi jangan buat fitnah kepada saya okeh...
huhu..

xboleh ek..rapat dengan sesiape..nnt jadik buah mulut orang^^
hadoiyai...susala,,ape nak jadila..hehe..
rapat ngn orang tu kene kate...
ornag ni pun kene juge! hadoiyai!
please la..name je orang keyelll...tapi hadoiyainye pun!



Monday, March 12, 2012

cinta kura2

wink^^V

cantekkan kasot warne merrah^^
xpenah ade kaler merah..mau memilikinye!
ahahhaha

weh...aku adalah penyaport filem tempatan la sangat..ahahaha...kene meneman akak aku je pun...eniwei..ade lagi yang best dalam cite ni,..heheh...as usual la,,,lagu jiwangs!!
cite ni ala2 best jugak la sbb KRU yang buat,,hihi,,,
lawak la si nico tuh! macam2 je^^

hekhek...tangan ke dada,,mata ke atas,..lidah terjelir,,uhhu,,,am i care?

silakan layan!
pecinta terbaik^^



nak lirik? carik la sendiri!

wuhu! its march 12th

wink^^V

its been 1 month da xberblogging...uh..ape nak jadik...dulu sbb xde keje pastu blogging? ade ke mcm tu..ahhaa...xde la...ntah...mebi sbb kemalasan yang sangat kot...yela..dulu macam kemaruk je nak post sume mende kat blog ni even xde peminat...ekekeke...sies beb..jeles tgk blog org lain yg berjuta2 lemen dia punye follower...hadoiyai nye pun...ngahaa...ape boley buat...

eh...bnyk mnde nak story ni!
xpon bnyk gmbaw je,,
lately ni bz,,
abg kahwen,,,aku plak yg bz,,,ahahah..yela..bz doh...this is da first time my house ade wedding...
gile xhengat...susa upenye nak wat kenduri ni..
bnyk kije..renyah...
tapi sies..org yang paling hebat sekali adalah my mom...
dia la tulang belakang we all..xmudah beb...
emosi lagi...
hah...cannot transfer into words kot.,..
susa gile...

ni la femly+ new femly..
sian my mak,,,,baju dia xsiap..naseb ade baju lebih kurang ^^

ni dengan azlan!
da besaw adik sy ni!

ngn akak ipa ksyagan kakak sy...aaaahahhaha


amelia+ amirudin + amira!
kakak + kakak ipaw

malam berinai,,,.xdew baju specel...pakai teset je! buat kije lol
xoxo
santekla gambaw ni! tq abg cemeremen!

eniwei banyak kenangan yang xleh nak di ceritakan..
ke aku yang xreti nak eksperssi kan (betul ke aku eje ni..hahaha) 
tahla,,,btw, the event was great!
can't wait 
ekhh
u oll...lupe nak cite..adik sy engaged on that day also...

minah ni enter-frame dekat my abg punye pelamin la,,,
ahahaha...eniwei when my turns!!!

xoxo adik!
she looks older than me rite! ahaha...
xpe la..kasi la adik jalan dulu...nak tunggu kakak ni tah bile gamaknye!

adui nye pun!

p/s : kalaw aku rajin,..nnt aku aplod gambaw yg best2,,hihi