Saturday, December 31, 2011

delete kenangan lama^^

wink^^V

wah...kaki saket..lenguh2 sbb swimming smlam...=D

salam..korang boley delete kenangan lame x? boleh ke?
aku? bukan kenangan lame sgt pon..just kenangan yg berada dalam emel..sume aku nak delete..kasi fresh sikit kpale aku ni..hikkhik bukan ape pon..emel2 lame..emel mintak kije ke..emel fesbuk ke..ntah pape punye emel pon ade gak..ala mcm2 la..beribu2 gak emel yg bangang yang xde function langsung...uh..lame da aku xbuat aktiviti membuang bende2 yang menyibuk dalam inbok emel ku =D emel yang paling bnyak pasal fesbuk, pastu dpd seorang gadis ni..si lina jobstreet..hikhik..rajin dia hanto kije kosong kat aku..dapat tidak la pula..hadoi!
bukan malas okeh..xde mase..almaklumlah i ni bizi..keh keh..tah bizi ape gamaknye :P

kekadang teringat kenangan lame mcm best..tapi banyak yang macam hampeh je..haram J pon ade..
pikir2 balik perangai aku ni mcm xserupe bikin pon ade gak..pikir banyak pon xgune ah..
aku malas..skrg ni rase mcm free je,..rase nak jadi macm layang2 yang bebas terbang kat langit? tu pon kalw tuan dia da bosan..putuskan tali..xpon tali tu da tua..terputus sendiri..
kadang2 hubungan ni macm layang2 kan..

kalaw xpegang betul2 tali dia..layang2 leh telepas..huh..korang ingat korang superman ke..nak g terbang..selamatkan layang2 tu..xde maknenye weyh! lu pikir ah sendiri..tpi kalaw korang da pegang betul2 pon..putus gak? aku pon xley tolong..jawabnye kene g cari tali n layang2 baru la beb! ahak..btul x? same x? ade relate dengan hubungan manusia x? kadang2 kite perlukan masa untuk membuat sesuatu yang dinamakan keputusan.. tapi ade orang..ko bagi la bape lame mase pon..kompom dia xkan buat keputusan dengan bijak..buat kputusan gune kpale otak dia je..

hah! cakap banyak pon xde gune kan..(uh..mcm kasaw je intonasi aku ni) 
=D aku slalu pkir nak jadik org yang lemah lembut..tapi tah bile tah!

azam tahun baru?
azam 6 tahun lepas pon xjadik lagi..azam nak kurus..ekekekekek..



Friday, December 30, 2011

macam ape je

wink^^V

selamat malam! assalamualaikum...
uh..perh..kukira-kira sudah lame gamaknye saya tidak pergi berenang..
whew..aku pikir aku macam sudah terlupe step2 nak swim..
uh uh..sies beb..
sambil jalan tu pk, camne ea..ceh..masuk kolam...gaya kene ade beb..ceh..kunun2 macho..padahal hanco..
sies beb..huh..lame kot..almost 2-3 month xg swim..werk...kalaw lemas..maluuuuu..tehehhehehehehe...

harini ladies day..kat MBSJ punye swimming pool..klako la plak..
sampai je kat sane..aku da nampak coach aku...adei..ni kalaw lemas mau aku xdtg 2-3 bulan lagi  ni..malu punye pasal..ngehehehehe...ecei..warm uo..okeh2..masih xlupe..hikhik..alhamdulillah..Allah masih sayangkan aku..ceh..keh2..gegel2 kaki aku ni..kuwa je dpd pool..aku dengaw coach aku panggil...adei..misti nak bagi nasihat ni...adei..ade la dalam 20 min dia bebel kat aku..sempat la turunkan ilmu tu..ilmu ni..mcm mane nak buble..macm mane nak free style yg betul2..adei..sabaw aje aku..heheh..pastu mintak pass away..mau solat :P
wah...terasa otot2 kaki ku ini bergerak2..cehh..mcm bangang je =D

coach aku soh datang selalu swim ni..bukan hape..kasi badan ni lembut sket..kuatkan pinggang..stamina..
ceh..aku pon da cakap macm dia je..xmo2...aku xsetanding dia..kurus..kering..ahahahahaha..dia nak kate aku ni gumok xmo la..kang kecikkan hati aku je..trus aku xdtg lagi..heheheh..ade ke cikgu sam tanya awk xbawak bf awk ke...aku gelak je..uh..,,dia puji2 sket..promote aku masuk kelas swim lagi...aku bukan xmo amik..xde mase..kang wiken nak tido..mane ade mase..

pasni aku nak try setiap jumaat misti kene g swimm..
uh..challenge untuk diri sendiri ni..whew,.boley ke tidak xtaw la..
ikut malas mmg xjadik la..ikut kate hati?
tu yg aku slalu buat..





Thursday, December 29, 2011

ubat hati

wink^^V

beberapa minggu yang lepas...ceh macam da lame sangat la pulak...aku ade g dengar ceramah "ceria di rumah , ceria di pejabat" amcaam? ade perubahan pada diriku? macam x je,,..hihihik...
sabaw je la..slowli..take it ezi!

ustat kate kite kalaw sakit, g doktor mintak ubat..kalaw hati sakit? ape korang buat? (T___T) nanges sampai kuwa air mate darah? hahaha,..salah2..

ubat hati? jiwa xtenteram??

  1. baca Al-Quran dgn maknanya
  2. Sembahyang sunat & tahajud malam ( 2 rakaat je beb)
sume orang ade tanggung jawab masing2..ahahahha..eniwei ceramah yang tidak membosankan itu banyak berkisar berkenaan tanggung jawab keluarga, suami, isteri, dan aku? belum kawen? sesuai ke nak share pasal bende2 mcm tu ea...ahak..benda yang aku salin untuk rujukan tu la..yg pasal tanggung jawab lelaki/ suami & wanita/ isteri =D

no! aku bukan gatal ke ape..yela bende baik..salin je la kan..esok luse aku nak gak kawen rite..ekekekke..

tanggungjawab lelaki/ suami/ ketua keluarga
  1. jaga isteri
  2. cinta isteri anda
  3. hormati
  4. bersikap baik
  5. tenangkan isteri
  6. maafkan isteri
  7. jangan memburu wanita lain
  8. jangan cari kesalahan isteri / kelemahan isteri
  9. berterima kasih pada isteri
tanggungjawab wanita a.k.a isteri iaitu orang yang banyak diberikan ujian...
  1. jadi pendamping suami
  2. mendoakan suami
  3. hargai suami
  4. jangan menghina suami
  5. jangan cari kelemahan suami
  6. ringan kan beban suami
  7. jangan tertarik pada lelaki lain
  8. ungkap rasa cinta pada suami
  9. jaga kehormatan suami
  10. maafkan suami
  11. jaga penampilan!
ha..nampak..dua-dua ada pro & con! so..dua2 kenela bersatu padu..mengembling tenaga (ahahaha..bahasa sanskrit ke hape)..barulah harmoni sesebuah keluarga tu kan? ni adalah antara note2 yang sempat aku salin dpd ustat hushim tu =D sies like heaven best gilak ceramah tu..gelak je =)
xbosan pon...

xoxo

wink^^V


macam suumil plak lagi ni..ehe..bukan sy jiwang..dah si najwa ni buat lgu jiwa2 nape..
tetiber terdengaw lagu ni dan macam menarik je =D

tunang2

wink^^V

si emil (hijau) + yana..lari tema..malas nak pakai baju yg same tema..nampak mcm gediks terlebey je aku nnt..
hehehe..gmbar nampak gumok kan!

ni along n yana,,
along : orang yang bertungkus lumus menjaya kan majlis :)
cite belum start lagi!

assalamualaikum =D
ecei...
dimulakan dengan bismillah...lame doe aku nak uplod cite..tp asik sakit je kebelakangan ni..macam2 saket..
saket ati lain..sakit jiwa lain..sakit idung lagi =D
tapi aku akan sentiasa ingat..tu semua adalah dugaan yang maha ESA..
sakit tu peringatan kepada diriku ini yang kadang2 lupe kepada DIA..
ekh..korang tgk gak cite tentang Dhia?
adei..tahpape je la cite jahat tu..

perh..2 hari lagi berakhirnya 2011..2012 pula membuka tirai..adei..macam2 kenangan yang ade..eniwei..umurku pon da 25 tahun... da besaw da kan..
ekh lupe plak nak cite pasal majlis tunang2 kawan baik sy =D

wohaaa..da macam boley kawaen kan..nape la org skrag ni tunang susa2..dah macam buley panggil tok kadi..
tok tok, kawen terus boley kew..ekekekekee...gatal x shaya! panjang nye en tunang si yana ni!
ehe! semoga mereka berdua berbahagia ke jinjang pelamin..insyaAllah..
hihi..lame xjumpe femly yana,,abg ijam..poji..abg man, kak nida,mama dia,,nenek,,,ibu,,huhuhu,,,mereke still ingat kat aku even aku da lame xdtg umah diorang..ehhehe...yana dengan org dia kenalkan aku ni kakak ipaw dia..haisshhh..jatuh saham sy!no! klako la mereke sume..mak dia pon same..soh aku kawen ngn abg ijam! no! xley! xmo! full stop!aku anggap sume tu gurauan je =D

banyak dugaan yang mendatang,,kadang2 kite xperasan,,ade hikmah disebalik dugaan yang diturunkan..
semoga saya bertambah sihat walafiat =D

Sunday, December 18, 2011

perasan= cool

wink^^V

pernah dengar lagu emilia x?song by kru!!uhuk..
ekekeke..perasan..biawla..lagu ni da lame kan..sebaya dengan aku mebi,,tapi xde lirik plak..
xsangke mamat kru ni ade buat lagu utk sy!



p/s: sy rindu mak!

Saturday, December 17, 2011

exem!


wink^^V


salam..uhuk...lame da tidak exam..da lupe beb macam mane mood study aku..dulu2 hari2 aku macam pix kat atas ni kot..malam2 enjoy..smlm aku enjoi ke? yela..g tgk bebi!! uh,,,seram la pulak tgk bby kecik sangat..
eheheh..
suri alia marissa!
merahnye bebi ni..sumil..bibir seksi ( kunun2 ikut baba dia)
heheh..nak anak saya panggil babah jugak la..shok gak!

sabtu : g jogging..di taman tasik subang..lame da xlari kat sana..almost 6 bulan ade kot..yela..malas punye pasal..tu sebab badan dah bambam..tapi saya masih buleh lari walaupun xlaju..situp je malas..(padahal sakit perut) pas balik jogging..basuh baju, bace novel..pastu membute sampai kepetang..(jalan2 kat putrajaya syok gak- sape nak ikot??))


Nasib harini xkuwa g mane2...kalw x..aku xde energy nak study malam ni..this coming monday, i got test for the confirmation..uh..imagine kene hafal sume pasal company..hehehe..aku kan terror...ape ade hal..bukan hape..malas mau bace aje..katil, tilam dan bantal ku dah macam ade megnet yang menarik2 aku untuk baring dan selimut..ekekeke..patutla tadi tidow macam nyenyak je..(ade batuk2 sikit) hujan rupenye kat luwa umah..hihikk..catat rekod la aku tdo..kol 5 baru bangkit..kalaw kat umah ni da kene siram air satu baldi da kot..kakak sy majuk  ngn saya..uh..kalw x leh g umah dia..g jalan2 tgk wayang ke..tgk mission emposibel ke..wah...ruginye gaduh ngn kakak..kakak..sori..


uh..kemalasan...malam ni la study...
chayok emil!

p/s: kaki saket =D



Thursday, December 15, 2011

dalam perut ade kupu2..

wink^^V

hihi..samekom..sehat?
xsehat g makan ubat...kalaw xmo makan ubt..lantak la korang..ngahaha...
korang ade masalah berat badan x? susahla..rase macam nak cry je ni..
macam2 da buat..badan asik naik je..(makan banyak! nak cry kunun! pirahhh)
klaka la..pikir2 balik..g gym..tapi melantak macam hape aje..kenape aku ade keebolehan makan yang sangat hebat..korang xde? xpower langsung..wa rilek je...wakakaka..mebi sebab hati senang kot..

dalam perut ade kupu2? bohong...lemak je ade kat perut tu..ngn daging..
hahahah..mane x buncit.. heh..bukan hape..cube korang tgk pix kat bawah ni..kalw kurus sangat..rugi la..daxley nak pakai jeans yg sebelum ni ngam2 choi kat body kite kan..ngahahaha..alasan bangang aje ni kot..


ekh..korang da simpan duit x..
aku kene simpan duit la..sebab pe? nak kawen la..wakakaka..knape? xcaye aku nak kawen?
eh..ingat saya xde orang nak ke? ade la..(tah sape tah)



saya mau k _ _ _ _ _!!!!!
huh..macam mane ni!!!


Wednesday, December 14, 2011

puss in boot!

wink^^V


hehehe..xsangka cerite ni menarik untuk ditonton..syok gak..
kepada sesiape yg da donlod..bagi saye copy ye! sies best..^^V
klaka gile..jalan cerita yang menarik,,eceh..gaye dah macam pengkritik filem plak saye ni..
pegedah..bukan terror mane pon..hihi..syok gak cite ni..ehehehe..sume kite cartoon mmg syok la..
diorang punye cerita ni mcm real..i like..technology mat saleh ni kan up to det..

cerita ni mengisahkan ape? g la tgk sendiri =P
ape da..ala cite pasal puss, humty dumpty (telur montel), kitty, jack n jill, kacang ajaib,
angsa emas..kucing seksi..hikhik..macam2 la..kucing menari!
minum susu..mate kiut..muke mengade2..telur angse..

ini kitty yg sumiL!!

hahaha..bukan xmo cite penuh2..tapi...panjang plak entry ni kang..
=D

peace yoo!

Tuesday, December 13, 2011

ombak rindu

wink^^V

hehe....tak! aku bukan jiwang karat..aku jiwang2 manje gitu..hikhik..walaupun fizikal aku macam kasar..
tapi hati ala-ala tisu gold premier beb..smlm dah abes bace novel usai aku terima nikahnya...cerita yg best :P aku suke watak khalif:::: nice..okeh..mulai saat ni aku dapat rasekan..kalw novel..biaw je jadik novel..bile dia translate jadik movie...eewww..lari habis jalan cite dia..ala..cite ape lagi yg dimaksudkan..ombak rindu la..

ni novel kakak sy yg merajuk :(

ekh..bebalik kepada tajuk entry kali ni..ombak rindu..okeh..saya faham..xleh nak adaptasi semua yang ade dalam novel tersebut..uh..sabaw ajela (brape kali sabaw da)..banyak sangat watak yang  di xde kan..sabaw ajela..yela..durasi filem kan dalam 2 jam je..dah novel tu bace bape hari boleh habis..walawpun aku leh habiskan dalam mase sehari je..uh..tapi aku tgk gak cite tu..terima kasih kepada peneman saya, kakak, adik lelaki saya... ahhaah..sies,,dahla dia ubah plot cite..dalam novel mane ade bagi tukar pakai jam yg jadik hantaran tu....uuuuuu..xsuke.....dah la watak ibu hariz macam suck...benci la weyh..dahla cerita dia ehhh...sies..kalaw bace novel tu..boleh berlinang la air mate gadis saya itu..
uwaaa...disebabkan cerita khayalan yang menyentuh hati saya,,huhu..mengong x..saya xsuke gaya si maya karin pakai tudung..macm hape je..xshantek langsung..nasib muke dia da shantek!eee..tetibe mcm jahat plak..


cumil x doodle yg sy hambik kat google ni..xde kene mengene dalam ini cerita pon..=D
xoxo^^


p/s: saya kecik hati hari ni 

peluh2 pun saya suke !

wink^^V

saya kunun2nye rajin ke gym petang tadi..nasib g jugak..mule2 macam  xmo g dah....ekekek..ala..ade la lari dalam 1jam..ekekekekke..ala..bukan lari laju2 sangat pun :) lari manje2 je..ade la 2-3km wa lari..hikhik..pencapaian gak tu..tp kalaw g swimming leh swim 10 lap je..tapi masih belum slim ye kawan2..masih belum..saya ulang..masih belum..

ni bukan gambo saye ye..hikhik..
ni bakal body idaman sy dan siti zubaidah..
wah..bestnye kalaw leh slim..hikhik..lame da xslim..(ayat macam penah slim aje plak)
biaw la..ade i kesah..uh..ni nak cite la ni..hari ni turn ladies g gym..tapi tengah2 aku semangat berkobar2 berlari ni..ade la satu mamat ketul2? xla..kicik je..dia soh sy lari laju2..naikkan tredmil tu..kire incline la..aku assume korang paham la..hikhik..dia cakap..cik kak, kalaw nak kurus, kene pakse ni cik kak..
alamak..malunye..mentang2 badan saya ni bam2..dia cakap begitu pula..uwa..malu la saya kan..hape punye pakcik la..ekekeke..padan muke saya..eekeke..tapi ade la nasihat dia yang saya boleh pakai..

Dah lame xbuat sit up..uh..msih boleh lagi ni...sape ade bran mau lawan...
lawan lari jangan la..saya xlarat lari laju2 taw..saya boleh lari saje..boleh lari..maksudnye boleh lari..tp bukan speed la..lari manje2 i pandai la..hikhik..bukan lari kat taman bunge taw..lari kat tempat jogging la..huwaaa,,

wah..lame sey xjogging..swimming pon..mau la..kalaw ade teman tapi mesra yang teman lagi i like...
wah..menggatal la pulak =D

lalalalalala..
-hati senang-



Monday, December 12, 2011

gerhana bulan

wink^^V
wehuuu..assalamualaikum..hah..jaawab2..xjawab siap ko,..
uhuhuh..(Uhuk2..batok agi ni)

sape nak banje gule2 hacks pepel? angkat tangan..uhuhu..beli sendiri la..

korang tengok x gerhana bulan haritu? ala...ahad malam sabtu...
santekkk sangatt..seis  its beautiful!! damn nice..
alhamdullillah...bertemankan bintang2 diangkasa,...
uh..angin sepoi2 bahasa menampar2 tubuhku..angin bayu..membawa diriku..sepintas lalu..ku terkenangkan mu..lalalalala....ekekekek..berjiwang2 plak..buat muke nak mintak  penampo namenye..

credit to mr Google <3

kagum..serious awesome gile. xsangka..around 10 pm that night..wahh..
rase macam nak duduk bersama orang tersayang je dalam suasana ala-ala romantik gitu..di buaian rumah ku..whew..bebunge2 hati,,eheheheh...wuuwuwuw..
ekceli, aku ajak mak aku g tgk..romantik la jugakkan.....mak plak macm da rabun..aku pakai spek la..nampak clear sket..
uh..kami be2 menyaksikan keindahan yang tuhan ciptakan..amazing babe...








Friday, December 9, 2011

uhuk2..

wink^^V
saya batuuukkk...uhuk2..uhuk2...
sian saya,,nasib sy la..xpe...sakit ni  mengurangkan dosa2 kecil..
alhamdulillah..time2 sakit ni la kite baru nak ingt...jage kesihatan la..minum banyak air la..jamu?? xde2
ala..xpe..sikit hari lagi baik la..tp kepada sape yg suke makan jamu tu..hati2 ye..jgn sampai org tau..
hikhik..

tetibe teringat kat hero saya..korang ade hero?
kalaw lelaki mesti nak heroin kan..
kasi cukup tulang rusuk :P


lame da xbace komik n tgk anime ni..uuuu..
rindu plak kat mamat ni..
ichigo! ncem kan?

 sok nak balik kag pas kije..
hihi...da lame xbalik..mau makn best2..

psstt : tadi saya g makan ape taw..g makan posperity ngn kawan saya si siti zubaidah..
hikhik..ke keyel central la kami...=D
memperabiskan duit..adei..fast food je..mau gemok kami nnti..
jgn jeles ye..kepingan daging lembu yang enak disaluti sos lada hitam dan hirisan bawang segar,,
dan kentang yg kerinting..ekekekek..air masam..yg best cume beger je..:X
sabaw ajela..

awk! jum makan same!

uhuk2..batuk2 teruk ni..adei..nak tdo pon susa..uuuu..
padan muke..sape soh makan rambutan..dah batuk..gedik lagi...hah! hambekkoo..



Wednesday, December 7, 2011

perangai buruk sy!

wink^^V

baaaachaaakkkk!!!

last wik..3 hari beturut2 wa makan subwey
1. sub yg ade ciken slice
2. sub kegemaran = rosted ciken
3. sub ciken teriyaki..


kalaw keje membazir duit..memang serah kat aku..mane badan aku xprotes..ape lagi..'minggu ni badan aku demam..ekh..opkos la termasuk diri aku sekali..

kejadian makn subwey ni berlaku lepas aku xberapa ingat akan berat badan aku..aahahhaha
lihatlah wajah gembiraku sebelum memakan semua makanan..
^-^

kami bertiga ke pesta buku di shah alam..along abes dalam 306$$$
aku 30++ ain pon 30++
ahahah..naseb aku sayang duit lagi..eheeheh..
kalw x kang nak amik duit dpd mane..
uuuu..
nah! sebakul buku..hambekkaw..
bape tahun baru abes bace..
bhahahah..
pjalanan kami diteruskan dengan ke kedai kain di Jackel shah alam..
mak ai..sane sini harga runtuh..ye ye je..
aku mcm bekenan kat kain songket tu..nanti la beli..murah je..bleh jait kat rumah =D
walaupun xbrape nak cantik kalw aku jahit...
tp puas hati ^^


p/s: perangai buruk adalah sy ni baik hati =D mcm xlogik plk!




dahagakan prosperity burger ^^

wink^^V


kalaw orang lain dahagakan kasih sayang..
aku dahaga air pada ketika dan saat ini...
hikhik..
dan kalaw kedahagaan..mestila kelaparan kan..kan??
uwaaa...rase nak makan posperity beger je..
bukan mengidam ke hape...uh..
ini adalah tabiat biase aku..tabiat makan..
mane badan xmacam tong..
uh..sedey plak pikir badan macam tong ni...
uwaaa..
demam2 pon masih aje selere makan..
semalam mc,..xlarat mau kije..dan aku puase sempena 10 muharam..sayang plak nak buke..
pastu time buke aku g belasah 2 pinggan spageti yg sangat sedap..
ahahhaha..aku la masak...ekekek..selere makin  menjadi2..tidak paham la dengan sistem badan ku ini..uhuh...
tah bile agaknye nak jadik slim..
 25 hb ni kawan baik aku kat batu pahat tu nak tunang,,,
aku?
tah bile agaknye..kene slim dulu..okeh2..tarik napas...lepas..dah siap eksesais..
next year, abg aku kawen..
ain kawen..
hah..aku kene slim jugak ni..xmo bambam dalam gambo..
aahhahaha..
adakah hangat2 taik ayam ^_^
wait n see ajela..
esok kamis..kalau subway ade sub fevret aku..sub rosted ciken..
nafsuuuuu..shoohhhshoohh..


Tuesday, December 6, 2011

wish you were here

wink^^V
macam biase la..
walaupun xbrape nak pandai bahase omputeh ni..
baru2 ni aku terpikat dengan 1 lagi lagu yang dinyanykan oleh si cantik manis avril ni..
2-3 hari ni asik ulang lagu ni je ngn lagu ombak rindu..ekekeke..dasar miang..sape? aku? tidakkkk...
dah diorang buat lagu..aku dengaw je la..bukan miang..hikhik..

shantek! + hot..

exceli lagu ni mcam jiwang gak..
wish you were here..
eceh..

I can be tough
I can be strong
But with you, it’s not like that at all

There’s a girl
who gives a shit
behind this wall
You’ve just walked through it

And I remember, all those crazy things you said
You left them riding through my head
You’re always there, you’re everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn’t think about it, just went with it
You’re always there, you’re everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I’d do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I’d do to have you
near, near, near
I wish you were here.

I love the way you are
It’s who I am, don’t have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them riding through my head
You’re always there, you’re everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn’t think about it, just went with it
You’re always there, you’re everywhere
But right now I wish you were here

[Chorus:]
Damn, Damn, Damn,
What I’d do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I’d do to have you
near, near, near
I wish you were here.

[Bridge:]
No, I don’t wanna let go
I just wanna let you to know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go)

No, I don’t wanna let go
I just wanna let you to know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go let go let go let go)

Damn, Damn, Damn,
What I’d do to have you
here, here, here
I wish you were here (I wish you were)
Damn, Damn, Damn
What I’d do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Damn, Damn, Damn,
What I’d do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I’d do to have you
near, near, near
I wish you were here.



pengundi sah!

wink^^V

salam...
kawan2..amcam..u all da daftar sebagai pengundi sah x?
sy ade lah pengundi bedaftar...
so next year boleh la..
last event mengundi saya xdaftar lagi..rugi plak rasenye...
bukan ape..bukan nak bangge..
bile ag nak memilih..
hikhik..xde yg best pon..
ape2 pon skrg kan kecoh pasal undi2 ni..
aku pon kompius..nape negare kite yg da canggeh ni
maseh ade lagi kes undi hantu la..mcm2 la..
adei..harap2 negara kite akan mencapai standard yang lebih tinggi
dan berpaksikan kejujuran dan ketelusan dalam menyuarakan suara hati rakyat!

amin

Friday, December 2, 2011

november rain?

wink^^V

hujan november =D
song by Gun n roses..=D
ahahah..aku blum lahir lagi mase lagu ni kot..
xbrape nak paham kesedihan November ni..
tp...sedey gak..layan gak lagu ni..



When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same

'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain

We've been through this such a long long time
Just tryin' to kill the pain

But lovers always come and lovers always go
An no one's really sure who's lettin' go today
Walking away

If we could take the time
To lay it on the line
I could rest my head
Just knowin' that you were mine
All mine
So if you want to love me
Then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain

Do you need some time...on your own
Do you need some time...all alone
Everybody needs some time...
On their own
Don't you know you need some time...all alone

I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn't time be out to charm you

Sometimes I need some time...on my
Own
Sometimes I need some time...all alone
Everybody needs some time...
On their own
Don't you know you need some time...all alone

And when your fears subside
And shadows still remain
I know that you can love me
When there's no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Don't ya think that you need somebody
Don't ya think that you need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one

tahniah

wink^^V

lame xjumpe..ape cer..harap2 yu all sihat walafiat la gamaknye..hihik..
tiada penyesalan? kalaw nak diikutkan kesal..banyak bende yang akan aku kesalkan..
sies beb..yela..siapalah diri ku..aku banyak buat silap..sakitkn hati orang..uh..andai dapat..ku undurkan putaran dunia..nasibla dah tertulis.. jodoh pertemuan ditangan tuhan..betul tu..aku mendoakan mereka semua bahagia..semoga berbahagia ke akhir hayat..dan mempunyai kehidupan yg diredhai Allah..Amiinnnn..

di saat ini saket gigi..gg bongsu ni nak kuwa plak time2  ni..adei..saket..

hahaha...ramai gila kawan2 yang dah kawen..sedang kawen,, bakal kawen..akan tunang..dah tunang...bakal tunang..darah manis...(ekekeke...aku pon darah manes gak ni..hikhik..)dah beranak, 2 anak, 3 anak..
hahhaah..all da best kepada semua :)

last week aku xkije sabtu..sbb my akak @ angah kawen,..ni bukan kakak wa yg name arina ..ni azlin...
almaklumlah keluarge besaw...ni mak lain..bapak same...sedarah daging la kami ni..jumpe anak buah ku yg dah 9bulan mengenal dunia..da tumbuh gg da si ammar ni,,,hikhik..sumil2jumpe mak2 sedara yang best2..uh..alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar...aku n mak g 2 umah kawen..aahhaha..g umah kawan kakak sy jugak...melantak menggemukkan badan...



ni la beby along...muhammad amar bin azmi ^^ bulat2

aunty emi dan beby amar yg tembam = suwit

ni la angah sy yg bam2..ahahahaha...tahniah ngah..semoge menjadik isteri solehah!

 ni la cik emil yg xbrape sumil ehehehe..biaw la..nnt kawen la kasi sumiL..
ahahahaha...

sy mau bahagia =D

Monday, November 14, 2011

outing 2gether with sherina!

wink^^V

Assalamualaikum awk!

uh..lame sudah tidak bersiar2 dan merehatkan minda..berjalan-jalan dan menambahkan ilmu pengetahuan..
almaklumlah...sudah lama kiranya kami tidak bergosip berdua...ahahhaa...dulu orang cakap muka kami macam sama..tp macam xje..aku lagi kiut kot~~

emil Vs sherina..

memang dah kompon2 aku lagi kiut..ahahaha..perasan..hari ahad yg lepas...ceh...dah macam karangan da..mula la aku ni..start nak menulis..hihi...membaca malas..bukak paper pon tgk gambaw je..mane ade bace tah...bile nak jadi lagi pandai agaknye..uh^^

bersamaan 13 November 2011 kami berdua berjalan2 ke KLCC..hikhik..adei..dah lame dok kat kl ni..saje2 la nak g petrosains..uh..macam budak2 ke? xde kan..uhmm..biawla..bukan buat pape pon..busan dirumah la..ape lagi..roger la minah ni..eheheh..lawatan ke petrosains BERDUA...bukan xmo jalan ngan lelaki..tapi saje nak berdua..(eh ade ke x lelaki yg mau dekat kat kami ni) jalan2 dalam petrosains hampir 3 jam..peh..mule2 mcm smgt la,,last2..dua-dua dah biol..LAPAW...sies beb..before we all masuk pon macam da lapaw..tp ignore je..uh..xleh tahan rupenye..hahahah..(nampak sgt xberminat kepada sains) bukan xminat..sbb kitorang lapaw je..sies la..pas kuwa dpd tempat tu..kami ke konikuniya..whew..cari pasal..skodeng2 buku..lupe ni dah lapo..ehehe..pastu kami ke food court..umm...dpd dtg dah aim nak makan SUBWAY! tp..nmpak spagetti plak!! (@.@) 
mate berpinar2..bli satu fettucini cabonara...share berdua..uh..romantik la sgt..nak beratur kat subway lame gile..makan smpai abes pastu beratur plak..ahahahah..as usual la..rosted ciken..terbaek..ah..kat situ macam dunia makanan...ngeheheh..tapi kali ni kami ke meje lain plak..ahahah..kantoi la kalau makan kat meje tadi..orang makan kat sana makin ramai...^^ whew..kami peduli hape..penuhkan tangkiiii!!!!hahaha..dah macam monster da,..makan dan makan..

pastu jalan2..cari pasal kat dalam tu..naik turun..ushar wayang,,ushar barang2..tp almaklumlah..mahal2 kot..
kami decide g solat b4 meneruskan perjuangan..pas solat..jalan lagi..terasa nak makan kek..!
ape lagi..SR la..pix kat bawah ni pinggan kosong je..xmo amik gambo kek...kang orang lain jeles plak..ngeheheh..sorang 1 slice..umm..ape ea aku makan..le creme brule kot name cis kek tu..shey plak makan classsic cheese..dah busan plak makan kek kat SR..ceh..busan kunun..kalaw org blnje..laju je^^
ah..kami makan dan bercerita hal semasa...masa depan..anak2..(haha?? ni pon ade ke)wakakakaka...

plate kosong!

pastu ke masjid as-syakirin..solat asar..b4 tu bergambar kat dpn suria klcc..ala yg ade ramai mamat bangla besepah tu..dah macam kat oversea da..tgk air pancut..ahahah...si sherina yang bercita2 menjadi camerawomen ( photographer...dia marah kalaw sebut cameramen) uh..ape da..ape lagi..budak montel ni la yg kene jadi model..hihihi..(shey ckp, nasib sy bawak hndbeg, kalw x, mesti org ingt dia kuwa ngn tomboi..) uh..mentang2 la dia pakai tudung lilit2...baju skirt2..dah abes ayu la tu..uh..aku malas je..jeans n tshirt is ok what!
masa nak solat tu..(semasa scene bukak kasut) terserempak dengan en azhari..eheheh..dahla kami sembang pasal ape tah..ceh..skali aku angkat muke..ceh2..buat gaya gadis pemalu kejapla...ahahahah..uh..xleh lame2..asar nak abes,..pas magrib..kami gerak balik..bukan balik..g karok! ahahah..saket tekak..dah macam ape da kami berdua ni..wiwiwi..ala..karoke jamban je la..okie la jugak..lame da xkarok..suara da macm katak je..pastu g jalan2 kat giant plak..uwahhh..kepenatan..jalan2 lagi..demm..spec si shey leh plak ilang..wuhu..xtaw la..ade dlm kete ke kat mane tah..pas hantaw dia balik..aku pon balik! singgah jap umah dia..nak wiwi..hahhaha..alhamdulillah.

p/s: next project kami..akuaria klcc..mahal sket..$35 bucks!
so..insyaAllah!


Saturday, November 12, 2011

seorang diri ^^

wink^^V
dulu aku sendiri...kini aku sendiri..hadapi tiap hari...
uh :\
sendiri..

Office--->klinik gigi--->ikea--->e@curve---->tesco xtra---> giant kelana jaya--->rumah
uh..saket gg..sian saya ni...rase macam nak nanges je..ahaha..air mate..doktor tu kate xsaket..tipu...
saket..saket..sabaw ajela...mase dia mesin2..uh..sabaw ajelah doktor gigi tu dengan saya..

uh..alat2 dokter gg yg menggerunkan sy!!!

drill ni la yg membuatkan gg ku saket^^mau kene belasah dokter ni...uh..ade ke dia takot2kan aku..

destinasi kedua adelah ikea..ngehhee..lame da x berfoya2 seorang diri..uh..macam xde arah tuju..jalan sampai saket kaki..beli sesuatu..uh..jumpe baju kaler grey..tp xde saiz..sume saiz s..uh..ape da..sy da lah saiz besaw sket..ahahah..sabaw ajela..kasut saiz 5 ade..
mau yang mcam ni..=)
walaupun ke padini..tp tujuanku hanyalah kasut..xde pon beli mende lain..ahaha..xmasuk pon ikea tu..tah..xde mood..xmakan pon..tah..xtaw nape..pusing2 sampai penat...mane je kaki tu jalan..kalaw dapat dating pon best ea..heheh..xde pon..jalan ke e@curve pon xwat pape..jalan tanpe arah tuju,,




Friday, November 11, 2011

mohd muaz ^^

wink^^V

lame da cite ni..da basi da kot..uh..ade la dalm 2-3 minggu lepas..
g umah uda..tgk mohd muaz bin ape? tah..ape ea name hubby si norhuda md yassin tu!!
sowi uda..ahhaa..xla seharia..ade la dlm setengah hari jugak kami d rumah norhuda..
ni contoh pasangan yg bercinta pas kawen..xsangke beb..huda yg tahpape ni kawen dulu dan dah lebih matured,,ibu yg matang..uwaaaa...tahniah..

emil dan bebi muaz..

haritu aku ngn si caja..
linda, shey, n ain, 
wah..uda masak..terbaek..klaka..siap masak nasik lemak sey..dia cite mereke suami isteri yg memasak..keh2..siap tgk internet..kwang2...uda2..xberubah2..
saya belikan  sepasang baju kiut untuk mohd muaz..
uh..kesian la baby..didukung oleh makcik2? OMG!!!
makcik?? now wey..auntie..kakak..oki kot...ahahah..pasan..
lepak punye lepak, sampai ke petang..6 lebih baru gerak..penat beby melayan kakak2 cumil ni..hihi...
..heppy je tgk kawan dah bahagia..
sies beb..moga mereke dikurniakan zuriat yg sihat walafiat..^^


saya nak tido la..jgn cium2 saye!!!
hahah


11.11.11

wink^^V

hari yang sangat bermakna bagi sesiapa yang mungkin akan melangsungkan rumahtangga..oh well..not me la..of course...xnak la kawen tarikh2 camni..takot je..ahahha..macam dah ade org nak je..adei..lately ni kalaw sy call ataw mak call sy..lupe nak tanye..ade ke x org datang pinang sy..ekeke..malu2(blushing)

korang rase bercinte tu indah ke..uh..tahla..macm2 rase kot..impianku-----> becinte pas kawen..wah!!! mesti best kan..g date pas kawen..g mane 2..xde sape nak mengate..
uh..will my dream come true? OMg..uh..kepenatan bile org asik bercerita perihal diriku yg xberape nak femes  ni..ahaha..siesla..mane ade femes...xde pon..femes mcam artis tu..aku ni org biase..uh..lari topik ag..


ni gambaw mase raye aji haritu,..bangkit da lambat..ape lagi..rembat jubah itam je la..ahah..
balik haritu actually sambut befday my mum!
mak : u r the best ever..i love u mom..
nobody can replace u ever..u the greatest mom ^^

keki  ni adik sy yg buat^^ (topping dia je)
kek dia amek kat hotel..
ahaha..gmok gak la pas da abeskan kek tu..wehuu..
sy belikan kepci..xde popn nak sambut havoc2..buat kat umah je..
heppi..

p/s: masih perlukan masa utk berpikir^^
adakah kami ni ditakdirkan bersama



ombak rindu

wink^^V

whew..assalamualaikum..xjawab dose^^
u all remember x this romantic novel?


ahahk..me? ofcozla..hahaha almost 10x kot ulang bace cite ni..wakakaka..ape boleh buat..agak lame gak la cite ni ..ahak..teringin sgt nak menonton cerita ini...
mau mau..uh..cerita zaman remaja yg best..sies..hariz, izzah, mila amylia, ahahha....memperasankan diri...
kwang2..baru pasan lagu OST filem ni..harap2 lah cerite ni memang terbaik..
uh..bace novel sampai tacing2..keh2..ala..okilatu..sikit2 je tacingnye..xde banyak mane pon..
ahaha..xsabawnye..


Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


ape ni

wink^^V

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir


Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya takdir dari Tuhan




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Tuesday, November 8, 2011

silap

wink^^V
uh..kesilapan..salah dengan manusia..mintak maap pon dengan manusia beb..
kebelakangan ni macam asik wat salah dengan manusia je..
bile tah nak mintak mahap..ego kot diri ini..aku patutnye lebih open..sume dah besar kan..
xde bende yang xde jalan penyelesaian..sume ade..ade mule..ade akhir..
heh,,maapkan kami..maapkan kami..maapkan kami..
......


Monday, November 7, 2011

Raya Haji^^

wink^^V

Salam Ukhuwah...

lepas raya..badan maacm di pam2 pakai pam basikal je..xpon pam tayar kat shell or petronas..
mane xnye..asik makan best2 je ddk kat umah..
uh..As usual kami misti memasak lemang beb^^



BUT,,,this raya saya seorang je yg ade pada mulanya(yg girls la)
kakak sy kije..adik jauh diperantauan,,..nasibla ade adik n mak yg menolong sy..wuh..
penat macam lari balapan pon xsame penatnye..xpon penat macam kene kejar dengan lembu yg nak kene kurban..wakakaka..=p
uh..moral down la tetibe..nak uplod pix..tp xleh plak..mcm HAREM..=)
ahak..balik kampung..raya..best ke bagi korang?
bagi aku best la..walaupun kene meredah jem ke ape ke..aku sanggup^^
uh..makan xingat..ape nak jadik agaknye..
well..harapan tinggal harapan..mau slim ni bile agaknye boleh terlaksana,..
aku xmo jadik bambam..
xmo..xmo..tapi tadi mak macam biase la..ade bagi bekal lauk..sedap weyh..
alamak..macm terliur je..sabaw2..dah malam da ni,,

Raya yang best..kami beraya kerumah sanak saudara yang hampir..hihik..driver perasan kiut ni la yg drive..g umah mak ngah..makan rendang perut..nasik impit..g umah maklang makan bihun sup..
g umah maklong..makan nasik impit ngn rendang ayam^^
misi menggemokkan badan..
sila jangan tiru aksi merbahaya ini..
yang tidak dilakukan hanyalah mandi di laut pengkalan balak je..
........

uh..tetap diingati..arwah nenek dan atuk yang telah pulang ke pangkuan-Nya..
sedey bile pagi raya baru2 ni bace yassin kat kubur..teringat kat arwah nenek..
Arwah Che' Ngah Bt Md Yassin..
beliau la yg jage kami mase kami kicik2 dulu..ingat lagi..
kene rotan ke..cubit ke..tu sume sebab nak bagi pengajaran..kami adik2 beradik ni mmg top dengan kenakalan yang tahap melampaui batas2..
Teringat di masa dulu2..jalan kaki je..teman nenek sy (panggil dia WO @ mak Wo)
pergi pekan..beli2 barang..tp nenel sayang adik sy si Mira tu lebey!
tp sies sy masih ingt kat arwah..
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas beliau
(T___T)
sedey tetibe

.........

dah la sudah lame tidak berswimming..uh..merindui aktiviti di dalam air..sangat best..bukan best time skodeng   tengok orang pakai underwear..tp best dapat jadik ikan..best weyh..hikhik..
nak swimming pool mcm ni..nak nak..


lari topik betul cerita malam ni..cerita pasal ibadah kurban pon ade maknenye..^^
ngahahah,,tahpape tah minah ni...=)



Hyun Bin

wink^^V
hi,,Assalamualaikum! 
lame xjumpe..miss you all la..^^
so far been busy watching Secret Garden..uwaaa..kawaaiiii gile si Hyun Bin (Bin Bin)
baa..chack!! cumil giler kentang..eniwei drama ni panjang nak mampos..
uh..can't wait to finish this drama..lol.. terasa mcm first time falling for him =)
(gaya gedik)


eventhough in this drama, mamat ni rambut  dia macam xbrape nak kiut^^
but i like..uhh..kalaw dia buat muke cumil macam kat bawah ni..lagi la xterkata..
ahahha..gedik x?
biaw la..

hehehehe =P


huh..drama yang sangat kiut..rase macam nak tonton sampai siap..tp my cute eyes ni macam da xleh blah..
sweet gile(^^)V


p/s: baru balik drpd kampung halaman..beraya haji..banyak makan daging,..badan pun da montel ^^
menci2


Thursday, October 27, 2011

janji?

wink^^V
aku janji padamu^^
wehuuu..aku kah si setia..adakah aku kan sesetia malam pada siang..
sesetia ombak pada pantai?


Janji - Akim af7

Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Ulang Chorus

Aku janji padamu
Akan mencintaimu

Ulang Chorus

Takkan menduakanmu

Monday, October 24, 2011

patah seribu

wink^^
patah hati?
patah seribu?macam-macam benda boleh diperkatakan..
tp xyah la cite pasal patah seribu..2ribu ke..3ribu ke..kalaw beribu2 duit xpe gak kan..
ahahha..raye aji da dekat wey!..next week da deppavali..uh..klaw soping kan syok..
tp nak soping pe..xkn sari kot..wink2..
eh..korang de dengaw lagu gadis seperti aku >.<?
sdap gak la..wehuuu..


Sunday, October 23, 2011

percaya pada luka

wink^^V

percaya pada ku..ku kan menjagamu..hingga akhir waktu,,,tu lagu ungu..
ehehehe..ni lagu mamat encem kat bawah ni..nashrin..percaya pada luka..
aku percaya..one day,,or..one fine day..mesti kita akan terluka oleh orang kesayangan kan,,
bila someone tu da sayang kat someone lagi..kemungkinan untuk luka melukai tu mesti ade kan..
eheh..tu ape yg aku bace kat novel la..bukan pengalaman sendiri..wink2..




Benarkah pencarian mimpi ini
Hanyalah dongengan cinta dalam pertaruhan
Haruskah pertemuan jiwa ini
Berakhir bersama air mata


Kesepian menemani jiwa di saat ku terluka
Bisakah aku mengenal cinta


Aku percaya pada takdir cinta kita
Yang telah terukir di dasar jiwaku
Yang merindu dirimu
Namun ku bertanya padanya
Haruskah ku percaya pada luka
Sebagai tanda kesetiaan cinta
Kasih kita

Sempurnakah lukisan cinta ini
Tanpa corak warna kasih lakaran suciku
Apakah coretan rintihan malam
Hanyalah mainan cintamu